SEMINAARIEN OHJELMA JULKAISTU!

Finnmap Infra tieosastolla tietomallikoordinaattorina ja suunnittelijana työskentelevä Erno Pakkala on osallistumassa ensi kertaa Väylät & Liikenne- tapahtumaan. Odotukset ovat korkealla tapahtuman suhteen.

-Luvassa on varmasti mielenkiintoisia esityksiä, jotka edistävät omaa osaamistani ja tuovat uusia näkökulmia ennen kaikkea infra-rakentamiseen.

Pakkala toimii tapahtuman yhtenä puhujana kertoen esityksessään tietomallipohjaista valvontaa väylätyömailla.

– Pääpiirteittäin selvitän, miksi väylätyömaille tarvitaan tietomallipohjaista valvontaa ja mitä hyötyjä siitä saadaan. Kerron myös lyhyesti Finnmap Infran tekemistä havainnoista työmailla: mitä tietomallien avulla tehtävä valvonta vaatii valvojalta, mitä valvonnassa on huomattu ja miten valvontaa on tehty, Pakkala valottaa.

”Eniten odotan kollegoiden tapaamista pitkästä aikaa”

Toimitusjohtaja Henriika Weiste Waystep Consulting Oy:sta odottaa tapahtumalta eniten kollegoiden tapaamista pitkästä aikaa isolla joukolla.

-Olen osallistunut tapahtumaan vuosien varrella useita kertoja ja aika usein myös puhujana. Parhaiten mieleen on jäänyt joskus noin vuonna 2007 isossa salissa pitämäni esitys eri kulkumuodot yhteen kokoavasta liikennevirastosta Irlannissa ja Skotlannissa. Esitys perustui hallinnonalan opintomatkaan. Silloin virastouudistusta kohti Liikennevirastoa vasta valmisteltiin, Weiste muistelee.

-Tällä kertaa pidän esityksen aiheesta ”Pitkät työmatkat ja kaukoliikenteen valtakunnallinen palvelutaso”. Kyseessä on yksi valtakunnallista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa toteuttavista suunnitelmista, hän kertoo.

Tutustu koko ohjelmaan tästä.